» » Фонди музею поповнилися новими надходженнями
0
0
Закрити меню
Про музей Заходи, виставки та експозиції Співробітники Видання та наукова діяльність Відвідувачам Фотогалерея Відеогалерея Фонди


Фонди музею поповнилися новими надходженнями

опублікував Оксана Півень 18-05-2021, 14:48
18 травня, з нагоди Міжнародного дня музеїв мешканець Моршина пан Богдан Сидорак подарував до фондів музею наступні друковані видання:
  1. Ґрунтовна, великоформатна книга (950 сторінок, понад 360 ілюстрацій) «Благословенні душі, що вміють випромінювати…» про лицаря духу, співзасновника підпільного Українського національного фронту Зеновія Красівського, який усе життя боровся за свободу України та легалізацію УГКЦ, відбувши за це 26 невільничих літ, та про його дружину Олену Антонів – берегиню політв’язнів. матір Тараса Чорновола. Книга містить твори З. Красівського, зокрема унікальний листовний твір «Владимирський централ», вперше опубліковану поетичну збірку «Месник», видану 1984 р. в Лондоні збірку «Невольницькі плачі», його виступи, листи, у тому й епістолярний роман Зеновія та активістки Міжнародної Амністії з Нью-Йорка Айріс Акагоші, спогади друзів та співв’язнів, документи слідства й суду з архіву колишнього КДБ. Окрема частина книжки присвячена незабутній Олені Антонів, яка трагічно загинула на очах у Зеновія.
  2.  Підбірка журналів «Регіон бандерівський» 2011-2017 рр. Це історія України про українців і для українців, якої вони були тривалий час позбавлені. Це Історія УПА.
Подаровані видання знайдуть гідне місце у фондах музею.
Фотографії до матеріалу


  • Коментарі до матеріалу
    Додати коментар
    Додати свій коментар:
    Ваше Ім’я:
    Ваш E-Mail:
    Це код:
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
    Введіть сюди:
    Стрічка коментарів
    29 січня 2022 18:27
    ...
    "нацистська окупація" ??? за словами Шептицького , Стецько і їхніх сьогоднішніх поціновувачів то було визволення ...
    26 жовтня 2021 18:44
    ...
    Тому я не зміг утриматись від коментарю. Чудово написано!
    26 жовтня 2021 18:43
    ...
    я сьогодні переглядав в Інтернеті більше трьох годин, але жодної цікавої статті, подібної до вашої, я так і не знайшов. А це досить цінно для мене.
    Галя Кулик Баран
    21 квітня 2021 15:29
    ...
    Дякую! Коротенькі і змістовні відео про Болехівські околиці . За ними стоїть велика праця і час авторів!  З нетерпінням чекаю на наступні сюжети
    Designed by Lyminec Studio
    Напишіть нам RSS Для людей з вадами зору
    Нагору